Home Chapter Események Galéria Kapcsolat English WIND & FIRE   153. HUN FIREFIGHTERS
WIND & FIRE  153. HUN FIREFIGHTERS

Megalakulásunk története

 

 

Megalakulásunkkal tulajdonképpen egy nemzetközi klubhálózathoz csatlakoztunk. A motoros tűzoltók klubba szerveződésének ötlete 1991-ben fogalmazódott meg, egy kaliforniai veterán tűzoltó Jerry Eibert fejében. Barátjával és kollégájával John Denninggerrel alapították meg a Wind&Fire MC-t. Mindketten az I.A.F.F-nek (International Assotiation off Fire Fighters) a tűzoltók nemzetközi szövetségének tagjai voltak.

A Wind&Fire MC azokat a tűzoltókat tömöríti a világ több kontinensén klubokba akik Harley Davidsonnal motoroznak. 24 ország 49 államában van jelen a klub és világszerte már több mint 4500 tagot számlál. Jelen ideig 182 chapter alakult.

A csatlakozás ötlete 2006. elején fogalmazódott meg bennünk. 2007. április 23-án fogadták el chapterünket Hun Firefighters néven. A klub létszáma jelenleg 5 fő.

Klubok az USA-ban és Európán belül Franciaországban, Belgiumban, Svédországban, Németországban, Svájcban és Angliában, Monacoban stb… a közös motorozáson kívül karitatív tevékenységet is folyatnak. Segíteni próbálnak rászoruló kollégáknak, égési sérüléseket szenvedett gyermekeknek, valamint kórházaknak. A karitatív tevékenységet annyira fontosnak tartjuk, hogy csapatunk egy Alapítvány megalapítását tűzte ki célul. A Wind & Fire Tűzoltó Motoros Alapítvány 2011. júniusában bejegyzésre került. Az alapítvány megalakulása előtt már végeztünk hasonló karitatív tevékenységet, mely keretében a 2006. augusztus 8-án elhunyt tűzoltó bajtársak családjaiknak szerveztünk gyűjtést. Akkor közel félmillió forint gyűlt össze.

Az Alapítvány bejegyzésének évében részt vettünk mozgássérült gyermekek motoroztatásában, ezt követően az év végén egy gyermekotthon lakóinak gyűjtöttünk játékokat és szerveztünk Mikulás ünnepséget.